Tevékenységek:

Tevékenységek

ISO14001


Az ISO9001 mellett az egyik legfontosabb tanúsítvány. De miért is?

Sok vállalkozás várja el beszállítóitól, alvállalkozóitól, hogy felelősségteljesen viselkedjenek a környezeti erőforrások felhasználása során. Ez az üzleti etika vezetett oda, hogy a beszállítók felé mint igény fogalmazódott meg a környezetközpontú irányítási rendszer (KIR) kiépítése.

Aki már rendelkezik minőségirányítási rendszerrel (ISO9001) érdemes azon is elgondolkodnia, hogy környezetirányítási (ISO14001) rendszert is kiépít. A két szabvány hasonló strukturája (de nem azonos követelményei) lehetővé teszik az integrált irányítási rendszer kialakítását lényeges többlet munka nélkül. Mindkét szabvány előírásai kevésbé magára termékre, hanem inkább a termék előállítás/szolgáltatás folyamatára vonatkoznak.

ISO14001 szerepe: ahogy az ISO9001 átláthatóbbá, rendezettebbé teszi a folyamatokat, úgy az ISO14001 a vállalat környezetirányítási rendszerét rendezi a szabvány által elfogadott formába. Minimalizálja a hulladékok keletkezését és azok környezeti hatásait. Fejleszti a vállalt imázsát „zöldebbé” téve azt.

Amiért kiemelkedően nagy a jelentősége – főleg napjainkban, mert olyan hozzájárulást ad, ami pozitív küldetéstudatot ad a vállalatnak, és természetesen a fogyasztóknak. Ezen felül ma már a legtöbb pályázat feltétele is, arról nem is beszélve, hogy a cég energiafelhasználása csökken, ami a közüzemi számlákon is pozitívan fog látszódni.

ISO14001 környezetirányítási rendszer előnyei:

• Bizonyítja a cég környezettudatos elkötelezettségét, és az ilyen irányú jogi és szabályozási elvárásoknak való megfelelést
• hulladék minimalizálás és hulladékkezelési költségek csökkentése.
• környezeti kiadások és bírságok minimalizálása környezetszennyezés miatt.
• „zöldebb” profil kialakítása a megrendelők felé